tiistai 24. joulukuuta 2013

24. Hyvää Joulua!!!


Kalenterikuvatoive minusta Petteri Punakuonona puun oksiin sotkeentuneena. Toivottavasti vaatimaton tuotokseni tyydyttää toiveesi Voimariini ^_^ Välillä tunsin oloni vähän Nasse-tätiksi tuossa maskissa... Ja hassua miten ilmeet jotenkin laimenee kun on noin hassuja viivoja nassussa.
Itse oon kyllä tyytyväinen poro-meikkiini - eka "kunnon" maskeeraus ever!!! :D
Esikoinen kysyi "Ootsä tosissas??? Siis oikeesti, yhen blogikuvan takia sä teet tollasta???" No, monta kuvaahan niitä tuli. Nih ^_^

Tänään aamupalaksi riisipuuroa. Joulupukin kuuma linja päälle ja puoli kahdeltatoista Lumiukko. Sitten alkaakin pikkuhiljaa olla aika lähteä iskän luo joulun viettoon. Jouluaatto alkaa edelleen aika lailla samallailla kuin silloin kun olin pieni. Joulunviettopaikka on vaihdellut, mutta aamupala, Joulupukin kuuma linja ja Lumiukko pysyvät aina.

Mustaherukkafudgen tein siskon reseptiä soveltaen - sainkin fudgesta aikaiseksi toffeeta... Oon mä vaan mestari keittiössä ^_^ Oli se silti hyvää. Resepti löytyy Keltaisen keittiön sivuilta täältä, itse laitoin alussa vain desin vettä ja makuvaiheessa puolitoista desiä kiehautettuja ja soseutettuja mustaherukoita. Keittelin vähän lisää sen jälkeen. Mun toffee vaati viileän lämpötilan että oli suht hermoille helppoa leikattavaa. Lämpimänä siitä tuli tarrrttuvaaaa :D
Onpa houkuttelevan näköisä tuossa kelmun alla XD

Suklaafudge mikrossa onnistui ihan yli odotusten - parin päivän kuluessa se vain parani. Ohje löytyi Ajattelevien äitien sivulta täältä. Käänsin ohjeen - toivottavasti tein sen oikein ^_^

Ainekset:
2 cuppia (enklanniksi!) minivaahtokarkkeja, eli viitisen desiä
14 unssia tiivistemaitoa. Kaupan purkillinen 397 grammaa on just sopivasti :)
Hippusellinen suolaa
12 unssia eli 340 grammaa tummaa suklaata rouhittuna
1 cuppi maitosuklahippuja eli vajaa kolme desiä suklaarouhetta
Puoli cupillista eli puolisentoista desiä pähkinöitä
1,5 tl vaniljaa

1- Mittaa parin litran lasikulhoon (tai muuhun mikronkestävään astiaan) vaahtokarkit, tiivistemaito ja suola. Mikrota täydellä teholla 3-4 minuuttia. HUOM! Vaahtikset tahtoo paisua lämmetessään, eli kannattaa vahtia seosta - se tulvii reunojen yli aika nopeasti. Sitten vaan tauko ja sekotus ja jatkoa :D
Mikrotuksen jälkeen sekoita seos tasaiseksi.
2. Lisää suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon pähkinät ja vanilja.
3. Mulla oli käytössä silikoninen leipävuoka, ja öljysin sen ohuelti ennen suklaaseoksen sinne kaatamista. Jos on tarttuvaisempi astia, kannatta se vuorata leivinpaperilla. Astian kokona on hyvä olla noin parikymmentä senttiä suuntaansa. Tasoita massa astiaan. Anna jäähtyä pari tuntia jääkaapissa (tai näillä ilmoilla pihalla :) )
4. Leikkaa kuutioiksi. Nam!

 Minimuffinssit tein Miisulin reseptillä. Paistoaika oli kymmenen minuuttia ja rapiat, kun muffarit oli niin pieniä. Ja hyviäkin kuulemma, itse en vielä ole ehtinyt maistamaan :D

8-10 iso muffinssia
150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 banaania
1,5 dl maitoa
n. 10 palaa tummaa suklaata
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat samalla vatkaten.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen.
Soseuta banaanit haarukalla ja sekoita joukkoon maito.
Paloittele suklaa reiluiksi paloiksi leikkuulaudalla (suklaata voi laittaa ihan oman maun mukaan) ja sekoita varovasti joukkoon.
Jaa seos isoihin muffinssivuokiin. Itse laitoin 10, jolloin muffinsseista tuli kuvan kaltaisia. Jos haluat ”muhevampia” ja hieman ylipursuavampia, varmaan 8 vuokaa riittää. Lopuksi leikkasin vielä muutaman palan suklaata ja upottelin niitä muffinssien pinnalle ja samoin tein lopuille murusille.
Paistetaan 200 asteessa viitisentoista minuuttia kunnes muffinst saavat väriä pintaansa. Ylipaistaminen vie muffinssien mehevyyden!
Suunnitelma oli upottaa yksi Dumle-nappi jokaisen muffinssin keskelle, mutta ei näin mineihin olis mahtunut. Lykättiin sitten minivaahtikset taikinan sisään :)

  Suolaiset muffinssit tein Myllyn Parhaan ohjeella. Tein tupla-annoksen ja makuina oli paprikaa, aurinkokuivattua tomaattia ja pepperonia. Lisäksi laitoin kermamaidon sijaan purkillisen kermaviiliä ja 2dl maitoa.

10-15 kpl (ja täähän riippuu siitä minkä kokoisia tekee, mulla tuli tuplataikinasta 20 isoa ja 12 miniä)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl paprikajauhetta
1 tl yrtti- tai valkosipulisuolaa
1 rkl yrttejä
100 g kuutioitua kinkkua, kalkkunaleikettä, savukalaa tms.
100 g kasviksia pieninä kuutioina
100 g juustoraastetta
2 dl kermamaitoa
2
munaa
½ dl öljy


Niinkuin muffinseissa yleensä, kuivat aineet sekoitetaan keskenään, muut aineet keskenään ja seokset yhdistetään. Taikina lusikoidaan vuokiin (voi laittaa lähestulkoon täyteen) ja paistetaan 225-asteessa keskitasolla 15-20 minuuttia.

Rocky Roadia oli vielä myös pakko tehdä, koska kaapissa oli niin paljon kaikkea siihen tarvittavaa :D Tämän ohjeen oon joskus napannut Pirkka-lehdestä :)

Ainekset:
Reilu parisataa grammaa suklaata, itse sekoitan tummaa ja vaaleaa. Pelkästä vaaleasta tulee melkoisen makeaa tavaraa.
20 grammaa voita (itse käytin kookosöljyä, tuleepahan sulavaisia suklaita)
50 grammaa minivaahtokarkkeja tai paloiteltuja isompia vaahtiksia.
Desi-puolitoista piparimurskaa (ei ihan murua)
Desin verran suolapähkinöitä

1. Sekoita vaahtokarkit, pähkinät ja piparimurut. Varaa vähän vaahtokarkkeja koristeeksi.
2.Sulata suklaa ja rasva mikrossa, sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita sula suklaa ja muu hässäkkä keskenään ja levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Itse käytin taas leipävuokaa. Ripottele koristeet päälle ja painele niitä vähän seokseen jotta ne tarttuvat kiinni.
4. Anna jähmettyä viileässä noin tunnin verran. Leikkaa neliöiksi ja nam nam :P
Iski laiskotus reseptien kirjoittamiseen - eikä tämä itse asiassa ole edes mun juttuni... Näitä kuopus teki isänpäivälahjaksi, ja niitä saavat mofa ja fafa joulunakin koska pitivät kekseistä niin kovasti. Enkä ihmettele :D
Ohjeen näkee kuitenkin kuvasta; kekseihin painetaan kolot ja koloihin laitetaan hilloa. Omenakanelia meillä :P


Innostuin joulukuun aikana ihan hirmuisesi myöskin makusiirapeista - etenkin kanelisiirapista. Olen laittaut sitä kahviin, teehen, rahkaan ja puuroon. Tein siirappeja myöskin lahjaksi. Siirapin ohjeita kirjoittelen joskus myöhemmin. Toisaalta, ne eivät vaadi taitoa, vain vähän aikaa, joten ohjeet eivät pitkät olekaan. Mutta tämä riittää nyt tältä päivältä...

Toivotan teille kaikille ihan hirmuisen hyvää joulua - toivottavasti se on juuri sellainen kuin toivot! Tunnelmaa ja rauhallista olostelua toivovat varmaan jokainen. Sitä siis. Stressittömyyttä, läheisyyttä, herkkuja ja hyvää mieltä. Kaikkea sitä toivotan sulle :)

Hyvää Joulua!
Minä ja mun Fafa. Fafa on aina mielessä, mutta etenkin jouluna <3

2 kommenttia:

Kommentteja? Ajatuksia? Ruusuja tai risuja? Anna tulla :D