maanantai 16. joulukuuta 2013

16. Jännät paikat!


Ilmoittauduin tänään virallisesti emoehdokkaaksi. Meillä on jo pitkään ollut ajatuksena hankkia Mimmille kaveri ja perjantaina laitoinkin meiliä yhdestä pikkukissasta. Olivat kuitenkin sitä mieltä että kyseinen kissa olisi meille liian arka, mutta ehdottivat meille ylläolevaa söpöyttä :) Mua haastateltiin tarkasti puhelimessa ja nyt jännityksellä odotan onko kissan hoitaja myös sitä mieltä että meidän poppoo sopisi misulle uudeksi kodiksi... Jos, niin sitten päästään katsomaan kissaa, ja sitten on vielä päivän harkinta-aika ennen kuin sovitaan kotiutumisesta. Oijoi, pitäkää peukkuja! :D

Mutta päivän asiaan. (Tai, voiko olla tärkeempää asiaa kuin ehkä uus perheenjäsen???) Tänään mä mietin jouluruokia. Hirveän paljon oon kuullu ihmisten jouluruokaperinteistä, ja osa niistä kuulostaa mun korvaan ihan oudoilta. Jotkut mun jutut taas kuulostaa hassulle toisten korviin. Mitä teiän mielestä joulupöydässä pitää olla, olis kiva kuulla? :D

Ihan kaikista eniten mä tykkään alkuruoista (niinkuin aina joka paikassa) eli kalat täytyy olla kohdillaan. Joulupöydässä pitää olla lohta, siikaa, silliä, silakkaa jos jonkinlaista, mätiä, smetanaa ja sipulia... Ja perunaa jotta kalalle ja mädille ois joku kuljetusalusta. Mä santsaan ihan huoletta aina jo tässä vaiheessa. 
Slurps :P
Rosollia täytyy tietenkin löytyä, se taas ilman silliä. Ja kaikista parasta on jos päälle saa vaaleanpunaista kermavaahtoa. Sienisalaatti, se kuuluu myös joulupöytään - itse tehtynä. Leivän otan mieluiten tummana ja siirappisena :D

Pienenä söin aattoaterialla vain kaksi ananasrengasta ja suolaherneitä (pakasteherneitä syödään muulloin, purkkiherneitä jouluna!). Oletettavasti joulupukin odotus oli niin rankkaa hommaa ettei ruoka oikein jaksanut maistua. Silti istuin kiltisti pöydässä ja kuuntelin aikuisten juttuja.
Joten - ananasrenkaita ja purkkiherneitä - must.

Sitten päästään pääruokaan... Kinkkua (olisitteko arvanneet???) ja laatikoita kuuluu olla. Porkkana-, lanttu- ja perunalaatikkoa. Maksalaatikko ei mulla kuulu joulupöytään, mutta monessa joulupöydässä tiedän sitä olevan. Meillä ei myöskään ole koskaan ollut Karjalanpaistia, mutta kuuluisiko se enemmän itä-Suomen suunnalta tulevien jouluun?

Jälkiruoaksi jouluna on aina hedelmäsalaattia. Ei mitään raskasta enää jaksaisikaan. Kerran vai kaksi kun joulua on vietetty meidän luona oon mä tehnyt jälkiruoaksi sitä ihanaa joulun makuista marmorijäädykettä jonka ohje löytyy täältä.

Lautasilla silleja ja katkarapuhässäköitä :)
Välillä mä olen miettinyt kinkun tilalle sisäfilettä ja kalan kylkeen sushia, mutta ei ole tullut kokeiltua... Vielä ;) Kyllä mä avoin olen kaikenlaisille uusille jutuille, mut parasta on kun pöydästä löytyy ne vanhat tutut jutut jotka sieltä on aina löytynyt. Lisänä voi sitten olla jotain muuta :) Kuten esimerkiksi sirkkoja joita siskoni teki viime jouluna ja jotka ikävä kyllä meni multa ohi kun ei oltu samassa paikassa tapanina... Jos haluatte kokeilla, resepti paistettuihin sirkkoihin löytyy siskon blogista täältä ;)

Onko sulla joku sellainen ruoka jota et vois kuvitellakaan joulupöytään? Mä en ehkä ihan heti osais ajatella mitään pastaruokia. Toisaalta - miksei?

Löysin muuten tietokoneen uumenista kuvia viime vuoden joulukorteista :D Niistä, mihin tein askartelumassasta sydämiä joihin kaulin pitsikankaalla kuvioita. Tähän loppuun kooste niistä :)

Nämä onnistu tosi kivasti :)

4 kommenttia:

  1. Hih, sirkat oli kyllä ihan mieletön kokeilu. Harmi ettette olleet paikalla maistamassa niitä. Onneksi npaistettuja sirkkoja voi tehdä vielä uudestaankin. :)

    VastaaPoista
  2. Joo, mutta ajankohtaa ei ole vielä päätetty. :D Tupareihin?

    VastaaPoista

Kommentteja? Ajatuksia? Ruusuja tai risuja? Anna tulla :D