sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ensimmäinen joulukalenteriluukku :D

Ensimmäisestä kalenteriluukusta löytyy joulunmakuinen aamupirtelö :)
Vaikkakin joulukuun ensimmäinen aamu valkeni hyvin harmaana, synkkänä ja sateisena, piti heti saada tunnelmaan jotain jouluista. Niinpä päätin pyöräyttää itselleni glögipirtelön :D
Pirtelön aineksina käytin rahkaa, kananmunan, kaurahiutaleita, öljyä, pakastevadelmia ja valmista glögimehua. Lisämausteeksi humpsautin sekaan kanelia, kardemummaa ja neilikkaa.
Oli muuten hyvää! Mausteita olisi voinut käyttää enemmänkin, ja makeutus olisi tuonut pirtelöön vielä vähän lisää joulun pehmeyttä. Tämä ei kuitenkaan varmastikaan jäänyt viimeiseksi kerraksi kun teen joulupirtelöä, joten seuraavalla kerralla löyhempi käsi maustamisessa ja steviat myös mukaan :D

Granaattiomenan siemenet on niin nättejä - ja hyviä :D

Parhautta, vaikkei ihan ruokavalion mukaista...

Mun on tehnyt jo pari päivää mieli kesäkurpitsaa, sipulia ja jotain tomaattista. Tomaattinen oli vähän outo himotus, koska tomaatti lähes kaikissa muodoissaan on närästäny mua jo vuosia, joten tomaatin välttäminen on ollu tapa. Mä kuitenkin uskon, että kun kroppa toimii oikein, se osaa pyytää mitä tarvitsee. Ja mun kroppa on aina ollu siitä ihana, että se pyytää järkeviä juttuja paljon useammin kuin huonoja - joskus iskee katkarapuhimo, joskus on pakko saada varsiselleriä, kun taas pullaan tai suklaaseen mulla tulee pakkomiellettä tuskin koskaan.

Tänään sitten sain aikaseksi tehdä ruokaa himojeni mukaan. Teillekin ohje on pakko kertoa, koska siitä tuli ihan älyttömän hyvää! Tuo oli vähän kaapintyhjennysvuoka, joten rohkeasti versioimaan oman jääkaapin sisällön mukaan. Tuosta sais terveellisemmänkin jättämällä smetanan pois ja vähentämällä juustoja ;)

Vuokaan tuli yksi aika iso kesäkurpitsa, kaksi isohkoa sipulia, selleriä, raejuustoa, parmesanraastetta, smetanaa ja Koskenlaskijamurua. Jauhelihakastikkeeseen laitoin lihan lisäksi tomaattipyrettä, vähän ketsuppia, suolaa, sokeria (vähentämään tomaatin hapokkuutta) bbq-mausteseosta, paprikaa, mustapippurirouhetta ja hippusen chiliä.

Ensin viipaloin puolikkaan kesäkurpitsan juustohöylällä ohuiksi siivuiksi vuoan pohjalle. Viskasin siinä vaiheessa jo vähän suolaa kurpitsoille. Viipaloin ja paloittelin sellerin kesäkurpitsan päälle, humpsautin raejuustot sellerin päälle ja sipulit raejuuston päälle. Lisäksi ripottelin tähän väliin parmesania. Jauhelihakastikkeeseen sekoitin ainekset, lisäsin vettä ja saostin ruskealla maizenalla. Kastikkeen kaadoin tähän asti kerätyn valikoiman päälle. Kastikkeen päälle siivutin loput kesäkurpitsasta ja kurpitsat päällystin smetanalla. Lopuksi pussin pohjalta viimeiset Koskenlaskijamurut ja sitten koko hässäkkä uuniin. Annoin olla 175 asteessa noin tunnin verran, niin että pinta sai vähän väriä.

Lisäkkeeksi paistoin nopeasti vihreitä papuja jotka maustoin reilulla kasalla valkosipulia, ja lopussa lisäsin sekaan salaattijuustokuutioita.

Niin hyvää ruokaa että otan sitä kohta ihan pikkasen lisää :P

Tuota vuokaa syömällä ei kauaa ole pieni ^_^

Perjantaina kävin ihan pienesti pikkujouluilemassa. Oli hirmuinen hinku päästä "ulkoilemaan" kun ystäväni oli tuonut reissultaan mulle juhlatukankin - se piti päästä testaamaan mahdollisimman nopeasti. Ja olihan se ihana :D Arkena olemattomampi hiustyyli sopii mulle vallan hyvin, kun olen niin laiska hoitamaan, harjaamaan saati laittamaan niitä. Mutta silloin kun on vähän jotain spessumpaa, on kiva saada päähän juhlavammat hiuksetkin ^_^

Juhlatukka :D

Juuri piti toki blondata ennen mitään muuta. Sitä en ollutkaan tehnyt hetkeen... Torstaina kuitenkin olo oli hirmu viluinen. Ei flunssaisella tavalla mutta oudosti ja epämukavasti kuitenkin. Torstaina olin palellut salillakin pilatestunnin jälkeen pukuhuoneessa, eikä paelu helpottanut ennenkuin vartin crosstrainerin polkemisella. Salin puolella treeni kulki ihan--- No, kelvollisesti, vaikka toistot jäi osassa liikkeitä normia vähemmiksi. Tuon hytinän jäljiltä olin päättänyt pitää itseni loppupäivän hyvin lämpimänä ja onnistuinkin hyvin. Hiustenvärjäysoperaatio vaati vain vähän valmisteluja...
Pannullinen chai-teetä, tulikuumalla suihkulla esilämmitetty kylppäri ja kissa...
No, kissa ei lämmittänyt mua kuin henkisesti. Lämmitti silti tuppautumalla seuraan <3

Hyvin pysyin lämpimänä, sain hienkin pintaan teetä ryystämällä ja ottamalla kuuman suihkun, joten perjantaina ei vilusta ollut enää tietoakaan ja uskalsin lähteä pikkujouluilemaan. Sitä ennen vein lapset bussille ja lähetin isänsä luo. Sillä reissulla kävimme porukalla testaamassa Suomen ensimmäisen Starbucksin. (Miksi siitä puhutaan Suomen ensimmäisenä kun lentoasemalla sellainen jo oli?) Varhaisteini-ikäinen esikoinen on kauan jo puhunut miten kaverit ostelee kaupasta Starbucksin kahvijuomia, ja miten ne on hyviä vaikkakin kalliita. Päätin sitten viedä poitsun oikeaan kahvilaan oikealle kahville - ja näennäisestä teinimäisestä välinpitämättömyydestään huolimatta oli poitsu aika täpinöissään. Oli esimerkiksi huolissaan ehditäänkö kahville ennen kuin bussi lähtee, mutta rauhottui kun sanoin että kahvi on nyt ykkönen ja sen jälkeen mennään siihen bussiin mihin ehditään. (Sain raahata muksujen juomamukit kotiin asti, nyt ne on pestyinä omien huoneiden hyllyssä XD )

Kaksi Caramel Macchiatoa ja yksi Double Chocolaty Chip Frappucino.
Olihan ne hyviä :)
Illalla oli sitten vuorossa parin baarin reissu. Ensimmäiseksi (koska piti päästä heti vessaan kiitettävän veden juomisen ansiosta...) käytiin Iguanassa, ja siellä lämmiteltiin hetki glögimukien parissa. Seuraavaksi oli vuorossa Sling In, jonka riemastuttava drinkkilista on aina yhtä hauskaa luettavaa. Etenkin hevimpään musiikkiin mieltynyt on innoissaan saadessaan eteensä Holy Diverin tai Paranoidin :D Sling Innissä vierähti hetki ja sen jälkeen jaksoi käydä enää yhdellä Public Cornerissa. Siinä vaiheessa oli jo pieni nälkäkin, jota paikkasin ostamalla tapaksia. Ah, sitä kevyttä annosta meetwurstia ja goudaa... :P
Eikö oo ihana style baarin vessassa itse kuvattu kuva? <3

Yöllä kotiin tullessa beroccapore, kananmuna ja kaakaota ja avot - aamulla olo oli ihan freessi väsymystä lukuun ottamatta. Baaristakotiutumisohjeisiin tosin olisi kuulunut Batterykin (b-vitamiini, kofeiini ja tauriini) mutta jätin sen seuraavaan päivään. Juhlanjälkeisen heikotuksen helpotusvinkkejä löysin Lihastohtorin kautta löytyneeltä Terveysmyrsky-sivulta. Ohjeet löytyivät täältä. Loistavia sivuja kummatkin ihan muutenkin, etenkin Lihastohtori puhuu (kirjoittaa) paljon asiaa ja kirjoitukset on hauskoja ja mukavia lukea. Jos jostain kumman syystä et ole vielä köynyt sivuja tutkailemassa, suosittelen tutustumaan!

Holy Diver, Paranoid, Caf'é Brulot ja Vattuvimma. Ja iltapalanen ^_^
Nyt voikin taas ilolla palata arkeen pienen irroittelun jälkeen. Huomenna salille ja pilateksenkin olen tainnut varata iltapäivälle. Oon eläny koko ajan luulossa että aamusta pirtelö huiviin, kahden tunnin syömättömyys ja kehonkoostumusmittaukseen, mutta eipäs - mittaus onkin vasta torstaina! Sopii paremmin kuin hyvin, en luota kropan normalisoituneen perjantaista vielä(kään) vaikken muutamaa drinkkiä enempää ottanutkaan. Mutta kun se ikä...


Tämä on ihan totta. Väärin syömällä ja liikkumattomana saa mielen kyllä matalaksi :/

Hyvää joulukuun jatkoa kaikille - nauttikaa lumesta te kaikki keillä sitä on! Meillä on vain pimeää ja märkää. Ja hemmetin liukasta ainakin lenkkarit jalassa. kuten tänään huomasin kun juoksin ostamaan muksuille suklaakalentereita ennenkuin pojat kotiutuivat. Kipittelyksi meni.

Saa nähdä mitä huomisesta luukusta löytyy. En tiedä sitä itsekään vielä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja? Ajatuksia? Ruusuja tai risuja? Anna tulla :D