sunnuntai 8. joulukuuta 2013

8.12. Suomalaisen musiikin päivä eli musapommitus!


Tänään koristelin appelsiineja neilikoilla - tuoksu on ihana :)
Jonkun aikaa aamulla ihmettelin miksi liputetaan, ja päivä pitikin sitten luntata kalenterista. Tänään oli Suomalaisen Musiikin Päivä ja Sibeliuksen synttäri. Päivälle on liputettu vasta vuodesta 2011, joten ei mikään ihme ettei se ollut vielä tuttu päivä. Entisessä asunnossa oli kaikin puolin mahdollista selvitä näkemättä koko liputusta eli ymmärrettävästi uusi juttu minulle.

Päivän kunniaksi olen kuunnellut koko päivän ainoastaan suomalaista musiikkia. Sain taas Spotifya selatessani todeta, että Suomi on pullollaan mahtavaa musiikkia, ja ihan laidasta laitaan. Jos olisi pakko valita, niin suomimusalla mä pärjäisin elämäni loppuun asti - ja se on paljon sanottu, koska mä tarvitsen päivittäin musa-annokseni. Tän päivän kunniaksi linkitän myöskin teille muutamat mun suosikkibiiseistä. Älyttömän vaikea oli valita niitä, kun tuntui että valinnan myötä moni saman lajin bändi jäi täysin pimentoon... Rajasin valikoimaani valitsemalla myös sanoituksiltaan suomalaisia biisejä. Mutta, tänään saatte pienen pienen näytteen mun musamaustani :)


CMX saa itseoikeutetusti olla ensimmäinen, koska meidän kahden suhde on jatkunut jo kaksikymmentä vuotta. Yrjänä on aivän älyttömän loistava sanoittaja (ja runoilija) eikä musiikkikaan ole yhtään huonompaa.
Toisena linkitän Viikatteen Leimun. Viikate on aivan omaa luokkaansa, ja aina tunnistettavissa oman saundinsa ansiosta. Kaarle Viikate on myöskin ihan mahtava suomenkielen käsittelijä. Viikate viettää pian jo kaksikymmentävuotis-taiteilijajuhlaansa :)


Kolmanneksi pääsee Johanna Kurkela. Tykkään Johannan eteerisen herkästä äänestä ja tyylistä. Mikä mahtavinta, tämä herkistelijä on heviin päin kallellaan. Fiksu mimmi muutenkin ;)


Ja koska industrial meteli on mun sydäntä hirmusen lähellä, on pakko linkittää siltäkin saralta jotain suomalaista. En millään osannut valita näiden kahden bändin väliltä, joten pakotan teidät kuuntelemaan kummatkin ^_^
Turmion Kätilöt muuten järjesti tänä syksynä kotikaupunkinsa Kuopion Fressi-kuntoklubilla livekeikan spinning-tunnille! Aivan loistava idea, ja samaa toivon pk-seudullekin. Turmion Kätilöt on älyttömän hyvin potkivaa treenimusaa, enkä keksi muuta bändiä joka livenä potkisi mut spinnaamaan henki hieverissä - mä kun en ole kummoinen aerobisten harrastaja :)
Turmareitten jälkeen tulee Ruoskan Tuonen Viemää. Ensimmäinen biisi jonka bändiltä kuulin - ja tykästyin.
Toiseksi viimeiseki on tietenkin salihurahduksen takia soitettava Mustaa Barbaaria. Mitä muutakaan, kun suomalaisuus rajaa esim. Danzig-muskelit pois ^_^  Hauska biisi.


Ja koska säännöt on tehty rikottaviksi (no, mä rikon siltikin vaan omia pienenpieniä sääntöjäni...) on loppuun vielä linkitettävä englanninkielistä suomimusaa. Charon saa kunnian edustaa ainokaista lajissaan tässä bloggauksessa - koska, kuten jo aiemmin blogissa on tullut mainittua, JP Leppäluoto on yks Suomen parhaista äänistä.


Rajattu määrä videoita jätti hirveesti kuunneltavaa pois, enkä mä toki halua että teillä menee viikkon mun yhden päivityksen kanssa :D Mutta tosiaan tänään kun keskitty kuuntelemaan suomalaista niin huomas miten paljon loistomusaa tästä maasta löytyy. Hevimmästä päästä Sentenced, Amorphis, Tarot ja Nightwish... Rokimmat YUP, Happoradio, Haloo Helsinki...  Listoilta Jenni Vartiainen, Chisu, Sanni ja Redrama... Legendaariset Sielun Veljet, Yö, Eppu Normaali, Neljä Ruusua... Entäpä Juice tai Leevi and The Leavings???

Jos perjantaina tuli pienesti hehkutettua Suomea maana, niin tämä aihe saa mut kyllä innostumaan vielä enemmän! :D

Minkä verran sun soittolistoilla soi suomalainen musiikki?


Aijuu, pakko hehkuttaa tätäkin asiaa: olin eilen lauantaikarkkiostoksilla mukelon kanssa ja lappasin itsellekin namuja pussiin... Mähän en siis hallitse itseäni irtokarkkien kanssa, ja mun "pari namia" olikin yhtäkkiä yli 300 grammaa. Mut arvatkaa mitä tein kun pääsin kotiin? Maistoin palaset kolmesta ja jätin sikseen. Tai en ihan sikseen, vaan aloin kuvaamaan söpösiä namuja :D Ja siihen ne karkit sitten jäikin, keittiön pöydälle.
Tänään söin kyllä pari, mutta ei himottanut sen kummemmin vieläkään. Jeee :D


Tänäänkin illalla maistui mieluummin herrkutee kuin sokeriherkut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja? Ajatuksia? Ruusuja tai risuja? Anna tulla :D