maanantai 14. lokakuuta 2013

Sunnuntai on lepopäivä.

... ja otsikkohan on ihan täyttä huijausta :P


Sunnuntain PITI olla lepopäivä, mutta koska tajusin salikorttini menevän umpeen tässä joku lähipäivä, niin päätin aloittaa uuden treenikierroksen heti. Ehdin sitten hoitaa salilla treenit mahdollisimman pitkälle ennenkuin alkaa köyhän pakkoloma saleilusta. Onneksi tauko kestää vain viikon - sen aikaa kestän tehdä kotitreeniäkin. Ja LUPAAN olla fuskaamatta vaikka kotitreenissä se on ihan luvattoman helppoa...

Ihan mahtavaa huomata miten lihaksia alkaa löytymään. Ensimmäiset kerrat selkäliikkeitä tuntu jotenkin vaikeilta ja väsymys tahto mennä käsiin kun ei tiennyt millä kohdalla liikettä pitäisi tehdä. Eilen taas selkä teki töitä - sen huomasi jo salilla ja sen huomasi illalla kotona. Mun romu alaselkänikin tykkää selkäliikkeistä - se ei meinaan kipuillut eilen yhtään (ennenkuin jumituin keittiön tuolille läppärin kanssa). Jalkatreeni taas tuntuu selässä jälkeenpäin - mutta yritän muistaa lääkärin sanat siitä että selkä voi kiukutella pitkäänkin just alkaneesta liikunnasta.

Tänään on vuorossa olkapäät, ojentajat ja vatsat. Olkapäätreenikin on jo yksi lemppareistani, sillä tahdon itselleni hartiat tämän pullonkaulan tilalle :D Hitto - kaikki treenit on mun lemppareita!


Sit vähän sisäisiin maisemiin...

Mä oon kovastikin miettiny tätä kuntokuuria suuremmassakin mittakaavassa kuin vaan omana pikku harrastuksena. Miten se vaikuttaa vähän kaikkeen. Esimerkiks ihmissuhteisiin. Se, että itse muuttaa elämäänsä vaikuttaa väistämättä niihin lähimpiinkin. Muiden ajatuksistahan mä en voi puhua, mutta omista tunnoista kyllä. Ja aika usein on ollu melko yksinäinenkin olo tän homman kanssa. Ei oo salikaveria eikä ketään kenen kanssa vaahdota treenien upeudesta tai ruoka-asioista. Lähimmille en viitsi koko ajan jankata näitä asioita, koska kiinnostuksen kohteet on kuitenkin aika erilaisia. Sekin, ettei musta enää tahdo saada baariseuraa, tuntuu vaikuttavan yllättävän paljon. Välillä musta tuntuu että oon nykyään mahottoman tylsää seuraa.

Olenko mä sitten nyt jo hirveä tiukkis kun en tahdo olla humalassa tai jos katon mitä syön? Enkö mä vaan huomaa sitä itse? Mä kokeilin humaltumista pari viikkoa sitten, mut en tykännytkään enää siitä olosta. Onneksi sen olonpoikasen sai syömällä pois. Ei mua pieni hiprakka haittaa, ja kyllä mä lasin viiniä voin ottaa, mutta se olo mitä sieltä baarista yleensä ennen haki - ei kiitos. Ja tässä iässä kun se ei ole enää se yks ilta. Ei edes se yks ilta ja seuraava päivä. Se on yks ilta ja kolme päivää - siinä kärsii paitsi fyysinen puoli niin myös pääkin. Sitäpaitsi juominen aiheuttaa mulle tosi helposti pahan mielen. Ja sehän on ihan faktakin eikä pelkästään mun tunne, että alkoholi laskee onnellisuushormonipitoisuuksia.
Mä en silti aio antaa periks mun kuntokuurissa. Se on liian tärkee juttu. Se tulee opettamaan mut vielä paremmille tavoille, vaikka hyvät elintavathan mulla on jo nyt kun noudatan Fitfarmin ohjeita. Tavotteena on kuitenkin se, että opin tekemään asiat itse. Nyt kun oon saanu liikunnan osaks arkea, tahdon myös pitää sen siinä. Mulla on niin paljon kuitenkin fyysistä kremppaa et jos en pidä kropastani huolta niin meen vaan kipeemmäks. Sekin tuntuu välillä semmoselta asialta mitä kaikki ei ymmärrä. Toisaalta kummahan se ois jos suhtautuminen omaan kroppaan ois samanlainen perusterveellä ja kolmekymmentä vuotta enemmän ja vähemmän sairastaneella. Mut sit kun sen vihdoin tajuaa tämmönenkin romu että siitä omasta kropasta voi saada ehjemmän, niin eihän sitä tahdo enää tehdä itelleen hallaa. Muilla se selkäkipu voi helpottaa hieronnalla tai liikunnalla, mulla se kipu voi olla merkki jostain muusta kuin huonosta työasennosta. Muilla voi olla jalat väsyneet päivän seisomisesta, mulla se väsymys voi muuttua turvotukseksi nivelissä. Ja se väsymys mikä tulee kun on kipee, se on semmosta mihin kahvi ei auta eikä se mene ohi päikkäreillä. Se ei ole edes päänsisäistä väsymystä, vaan se alkaa fyysisestä ja pian väsyttää henkisesti vaan siks et on niin kypsä siihen että on aina välillä kipee...
Jos mä pystyn itse tekemään jotain sen eteen ettei noita väsymyksiä ja särkyjä tulis, niin totta helvetissä mä sen teen. Ja tää asenne on mulle uus enkä siitä halua luopua.
Erinäisistä syistä johtuen viikonloppu oli melkosta matalalentoa mielialan osalta. Kaikki alko taloushuolista kun tajusin miten pitkä aika seuraavaan rahapäivään onkaan. Huoli ja stressi siitä varmaan aiheuttikin sit seuranneen dominoefektin: pettymyksen siitä ettei hallitse kaikkea - suru siitä ettei ihmissuhteet ole loistavalla tolalla - pelko siitä että selkäkipu on kohta jotain pahempaa... Ja loppujen lopuksi itku tuli jo siitä että lattialla oli näkkärin muruja. Matala mieliala ei ole vieläkään ihan helpottanu, mutta koska mä oon käyny pohjalla aikasemmin niin mä tiedän etten vielä ole ihan surkeessa jamassa. Mä huolestun sit kun en jaksa lähteä enää salille tai lenkille.

Aika paljon keskittymistä ja jonkinlaista itsesuggestiota tai psyykkaamista tarvii että saa oman mielialansa paremmaksi. Sen mä oon alkanu oppimaan ettei märehtiminen auta ja ettet sä voi vaikuttaa muihin ihmisiin, niiden käytökseen tai tunteisiin. Asiat on mitä on, niitä voi selvittää mut aina ei oo oikea aika sillekään. Välillä täytyy keskittyä siihen omaan hommaansa ihan täysillä, keksiä märehtimisen sijaan muuta tekemistä ja muiden ihmisten miettimisen sijaan miettiä itseään. Mä olen kuitenkin ennen hajottanu itseäni miettimällä liikaa asioita joille en voi yksin tehdä mitään, sen mä päätin lopettaa jo kesällä. Ja siitä mä pidän kiinni. Voi olla että mä pidän yllä suojamuuria, tai rakennan sellaista, mutta tällä hetkellä olo tuntuu kuitenkin liian hauraalta täysin ilman suojaa elämiseen. Mä olen avoin mutten enää sinisilmäinen. En sitten tiedä onko se hyvä vai paha. Toisaalta, voiko olla täysin elämälle avoin jos tarvitsee edes suojamuurin rippeitä?Tämä tässä tällä erää. Jäi omat kuva laittamatta kun meili toimii hitaanlaisesti ja läppäri uhkaa sulkeutua kohta päivitysten takia. Halusin kuitenkin saada tämän purkauksen valmiiksi. Vähän erilaista höpinää tällä kertaa.

Nyt mä lähden salille!

8 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus! Jotenkin pystyn samaistumaan moneen asiaan todella hyvin.
  Välillä tuntuu, että oon myös ihan yksin tän elämärempan kanssa. Oon useammin kuin kerran varmistanut mun mieheltä, ettei sitä varmasti ärsytä tai haittaa tämä mun juttu. Vaikka se koko aika mua tsemppaa jatkaamaan niin silti, silti pitää varmistella.
  Ja ystävien kanssa on sama. Aika monet on vähän kuin kääntäneet selkänsä, kun musta ei ole baariin lähtijäksi, tai jos onkin niin en juo mitään. Mitä sitten jos en juo? Hävettääkö niitä itseensä, että ovat kännissä ehkä vähän ääliöitä? En tiedä.. Onneksi on ne muutama kultaakin kalliimpi, jotka tukee ja ymmärtää ja ovat jopa itse ihan yhtä innostuneita samasta asiasta.

  Mulle voit ainakin hehkuttaa täysin varauksetta onnistunutta treeniä, mä oon niin innoissani aina omistani ja hehkuttelen niitä niille, joiden tiedän ymmärtävän. Niitä on vähän, mutta ne on tärkeitä, eikä kaikki tosiaankaan ole "oikeita" kavereita, osa on ihan vaan joitain tälläisiä blogi ystäviä :D

  Mulle tulee ajoittain ihan hirveitä masispäiviä, jopa kausia, kun tuntuu, että kaikki efortti menee hukkaan. Oli kyse sitten rahasta, treenistä tai ylipäätään elämästä. Niitä vaan tulee, mutta niistä pääsee aina eteenpäin. Välillä pitää itkeä niitä leivänmuruja lattialla, niin se vaan on. Se on meidän naisten oikeus ;)
  Tunnelin päässä on aina valoa, kun vaan katsoo tosi tarkkaan ja tirauttaa eka ne pikku itkut alta pois <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana vastaus :)
   Onneks tosiaan on netissä vertaistukea, mitä tekisinkään ilman teitä <3

   Ja onhan se totta, välillä pitää surra suruja pois ettei ne kasaannu salakavalasti jonnekin mielen pohjille :)

   Poista
  2. Hihihii! Joo, netissä on omat hyvät ja huonot puolensa :D

   Mä oon vähän sellainen, että en kovin usein pysähdy murehtimaan ja sitten ne murheet päässä vaan kasautuu ja kasvaa sellaiseksi ihan hirvittäväksi möröksi. Tuntuu, että mikään ei auta. Mutta sitten kun se romahtaminen niiden alla tulee ja saa sen kaiken kasaantuneen sonnan itkettyä jollekin (koiralle vaikka hätätapauksessa ;) niin sen jälkeen on taas niin paljon parempi olla. Ei ne murheet sitten enää tunnukaan niin kamalilta, kun ne on sanonut ääneen jollekin.
   Mun pitäis opetella purkamaan murheet useammin, silti sortumatta valittamaan koko aika. Se on hankalaa, mutta siinäkin voi kai kehittyä? Ainakin musta tuntuu, että oon siinä nykyään parempi :D

   Poista
  3. Kyllä mä uskon että siinä(kin) voi kehittyä. Mun mielestä nää tunneasiat ja henkinen puoli on alkanu selkiytymään vasta nyt, aikuisempana. Mutta tuskinpa sitä koskaan on silläkään saralla valmis...
   Muistan kun joskus sanoin edesmenneelle mummilleni <3 että vaikka oon jo äiti niin ei vieläkään oo tullu sitä jotain naksahdusta päästä joka kuuluu kun muuttuu aikuiseks, järkeväks ja kypsäks. Mummi vastas: "Voi, minä odotan sitä vieläkin!" :D

   Poista
 2. Hyvä teksti! Asiaa oli paljon. Muista vaan pitää lippu korkealla- tai ei sitä aina tarvitse jaksaa pitää korkealla. Huomasin ainakin itse sen, että kun oli tosi masentunut olo tänään ja teki vaan mieli mennä kotiin peiton alle piiloon, niin salille meno helpotti kummasti. Samalla sai ihan kunnolla päästellä angsteja niihin käsipainoihin -siitä sait paha maailma!
  Oot mun idoli (painoko?). Näytä vaan esimerkkiä täältä tullaan perästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on kyllä vihoviimenen juttu jäädä neljän seinän sisään jos ahistaa tai masentaa. Saa muuta ajateltavaakin kun vaan ottaa itteään niskasta kiinni ja menee (Huomenna jalkapäivä, jei! )

   Tosi hyvä et oot käyny kans salilla - hyvä sinä :D

   Poista
 3. Osallistun työväenopiston kahvakuulakurssille, ensi viikosta lähtien. Vähän jänskättää miten siellä menee. Muut kurssilla olijat ovat aloittaneet kurssin jo syys-elokuussa. Ihan kiva oppia jotain tekniikoita, kun kotonakin on kahvakuula. Nyt oon tähän asti vähän hölmöjä sitä edes takasin heilutellut. :)

  VastaaPoista

Kommentteja? Ajatuksia? Ruusuja tai risuja? Anna tulla :D