tiistai 7. tammikuuta 2014

Miten pienistäkin asioista syntyy pitkiä ajatuskiemuroita...


Onni on sellainen pyhäpäivä, jona kaupat on auki just sillon kun sä ehdottomasti tarviit leuanvetotangon heti paikalla. Epäonni on liian ohuet seinät... Siis oikeasti, käytännössä! ^_^

Ihanan talvinen reippailukeli?
 Juu. Eilen kipitin oikein reippailumielellä läheiseen halpalaan hakemaan itselleni leuanvetotangon. Olinhan päättänyt, että tänä vuonna vedän ensimmäisen leukani ja sen lisäksi ihanassa In Shapelaisten facebook-ryhmässä pistettiin pystyyn kolmen kuukauden leuanvetohaaste - harjoittelemaan pitäisi siis päästä hetimiten.

Hirveen näppärä. Or not.
En päässyt edes kokoamaan tankoa heti, piti kokata ja syödä ja sitten tulikin lähtö katselemaan Lux Helsingin mahtavia teoksia. Sieltä kotiuduttuani kävin heti käsiksi tankoon ja sen kokoamiseen. Tiesin, että makuuhuoneiden ovet ovat tuolle siirrettävälle tangolle kelvottomat, koska oven yläpuolella ei ole seinää vaan levy. Lisäksi ovet ovat kaikki sillä lailla kulmissa, ettei tangolle ole tilaa. Mutta onhan mulla vessassa ja kylppärissä hyvät ovet ja vahvat seinät!

Voi pettymystä kun tangon kasaamisen jälkeen vasta tajusin ettei kahdeksansenttinen seinä ihan oikeasti toimi jos tanko tahtoo vähintään yksitoistasenttisen seinän. Se ei siis pysy paikallaan ollenkaan. Vaan ei hätää! Mä olen niin näppärä että keksin ongelmaan ratkaisun! Kolme senttiä paksu puupalkki vessan oven yläpuolelle! Mahtavan nerokasta, eikö? Ei tarvitse kuin hommata puupala, maalata se valkoiseksi (että sointuu seinään) ja pultata se kiinni.

Vessan hyvä oven ympärys ja makkarin roska sellanen.
Yöllä ei leuanvetotanko jättänyt mua rauhaan. Tiedättehän, kun huolet pitää valveilla ja unistakin havahtuu miettimään sitä yhtä elämän pilaavaa asiaa? (Jep, työttömällä teini-ikää lähestyvien poikien yh:lla ei ole tän suurempia ongelmia...) Tajusin, ettei se seinän alueellinen paksuntaminen riitä, vaan siihen pitää saada tangolle myöskin karmintapainen stoppari. Siis koristelistaa alareunaan. Ai miten kätevää. Helposta en enää niin tiedäkään.

Jep. Ratkaseva uni ei vaan oo kovin levollista...
 Mutta viritelmä saattais olla ihan nätti koriste-esinehyllykin! Siis onhan se sisutuksellisesti tosi kiva kun vessan oven yläpuolella on nättejä juttuja esillä. Niitä voi sitten ihastella kun hyppien odottelee vuoroaan. Tai no, mulla ei montaa koriste-esinettä ole, mutta nätit kivet vois olla kans kivoja. Kunhan ne ei tipahda päähän. Ja kunhan ne näkee sieltä korkeuksista.

Mitä enemmän mietin tuota puuklimppiä vessan oven yläpuolella, sitä epävarmempi olen sen toimimisesta. Taidan soittaa iskälle, ja koska en kuitenkaan osaa selittää asiaa niin iskä joutuu tulemaan tänne ja tutkimaan asiaa ja varmaan tulee päätymään siihen että prinsessa pääsee helpommalla kun ostaa kunnon pultattavan tangon ja iskä poraa sen vessan seinään.

Näppärän kapee vessa tangolle. Ehkä? Ja tuo on siis katto.
Koska tämänkin vaihtoehdon olen miettinyt juurta jaksain... Ovien karmit on muovia - en luota niihin. En luota myöskään omiin voimiini jos puhutaan paikalleen kiristettävistä tangoista. Se on siis oltava pultattavaa mallia ja ainoa soppeli paikka on mun kapea vessani. Kätevästi voin alkuharjoitukset tehdä nousemalla pytyltä tangolle. Mitenhän pytynkannet kestää? Joku joskus rikkoi meidän pytynkannen esikoisen kanssa riehuessaan... Olikohan exä vai pikkuveli... No, enivei.

Aatelkaa miten paljon asiaa mulla on TANGOSTA! Vaikka tapahtuu mun elämässä joskus muutakin kuin päänsisäisiä juttuja. Niinkuin eilen kun olin salamaa nopeampi (jep, minä, laiskiaisen veroinen vauhdissa) ja olin ensimmäisten joukossa (kröhöm, itse asiassa eka!) kommentoimassa Foreverin statusta jossa luvattiin muutamalle ensimmäiselle ilmainen Fustratunti ihkauuden ohjaajansa kanssa! Jesss!!!! Oonkin ihmetellyt tuon Fustran hehkutusta, mutta nytpä pääsen itse kokeilemaan. Treffit on Lauran kanssa huomenna, raportoin asiasta toki teillekin :D
Kananmuna ja avokado tekee smoothiesta kuohkeeta. Tonnikala-kasvis-riisi oli vähän boring. Sitruunakana oli <3
 Sitruunakana muuten ansaitsee ihan selityksentapaisen ohjeen, oli sen verta hyvää. Jos tykkää sitruunasta, that is... Laitoin paistopussiin vuorotellen hyvin pestyn sitruunan viipaleita, broilerin minuuttipihvejä, suolaa ja pippurisekoitusta. Mausteita saa laittaa aika reilusti, koska sitruuna peittää ne helposti. Ite ainakin tykkään kirpeänsuolaisesta kovasti. Söin jopa kaiken riisini kiltisti, koska se maistui sekin niin hyvältä :D

Aamupala kynttilänvalossa. Ah tätä pimeyttä -_-

 

Pinaattia, kurkkua ja greippimehua juomana ja avokadoleipiä chililä ja suolalla. Nam :P

 Loppuun vielä Lux Helsingin ihanuuksia. Juustokakun takia oltiin tuliestyksessä juuri kun se alkoi, jolloin oli jo ihan mahdotonta päästä lähellekään lavaa. Kuten huomaatte kuvista. No, näkyy niissä jokunen kipinä. Tänään ja huomenna muuten ehtii vielä ihastelemaan kaikkea ;)

Nuo alavasemmalla näkyvät kipinäjutut oli mahtavan hienoja. Musiikkikin oli hyvää. Lähempää ois tämäkin pätkä varmaan hullaantunut täysin :D

Hesperian puistossa oli vaikka mitä pientä valoisaa nähtävää maassa ja puiden oksilla. Tuo Ikeakassi muratteineen oli ihana. Tykkään muratista.

Uuden ylioppilastalon seinä oli muuttunut flipperiksi :D

Hakasalmen huvila oli melkein tunnistamaton pienen hetken. Kansallismuseolta löyty kiva jatkuvasti muuttuva Snailtrail ja majakoita kunnioittava Fyr.

Kuvamäärän perusteella tykkäsin ehkä tästä eniten. No joo! :D Lemppariväriyhdistelmistä yks tuo pinkki-turkoosi ^_^ Musiikkikin tässä oli tosi hyvä. Löytyisköhän se jostain...

Kuvasin kaikenmoisia valoja. Osa ei ehkä kuulunut Lux Helsinkiin...

Sokoksen ikkuna - koska muffinssit. Ja mansikkajuustokakku joka sai mut unohtamaan gluteenin välttämishomman...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja? Ajatuksia? Ruusuja tai risuja? Anna tulla :D