lauantai 18. tammikuuta 2014

Haaste hoidettu ja laitettu eteenpäin :D

Sain Treenimuija-Tiinalta tosi kivan haasteen - itse asiassa bloggarin urani ensimmäisen!
Haasteen idea on seuraava:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Seuraavaksi tulee vastata 11:een kysymykseen.
3. Haastetun täytyy keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Haastetun täytyy kertoa kenet on haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Haasteen kimppuuuuuun!!!!
 Eli, ensin kerron itsestäni vapaasti valitut 11 faktaa:

1. Aloin kiinnostua liikunnasta vasta 24-vuotiaana kun tuijottelin kroppani raskausmuutoksia peilistä. Siihen mennessä ainoa liikunta jota olin harrastanut, oli alle vuoden kestänyt uiminen varhaisteininä. Kun kiinnostuin liikunnasta, kiinnostuin myös ravinnosta ja kaikesta hyvinvointiin liittyvästä. Ihan aluksi kuntopyöräilin kotona ja tein pilatesta kirjaston kirjan avulla :)

2. Suurin haasteeni on oppia pois alisuorittamisesta. Mulla on tapana tehdä asiat hyvin, mutta myöskin helposti ja pinnistämättä. Sit olen kuitenkin pettynyt jos en saa huipputulosta. Mun täytyisi oppia siirtymään sille epämukavuusalueelle ja vaatia itseltäni vielä vähän enemmän, ainoastaan niin vois saavuttaakin enemmän. Yksi syy miksi lopetin uimisen oli se, että aloin olemaan omaan ryhmääni liian taitava ja mun olis pitänyt siirtyä "isompien" porukkaan. Pelästyin ja lopetin.

3. Mä olen hirmuinen jännittäjä, mutta sitä ei huomaa. Mulle on useinkin sanottu, että osaan olla rennosti tiukoissa paikoissa, kuten vaikka työharjoittelussa näyttöjä antaessa. Tosiasia on, että olen silloin autopilotilla, enkä kuule tai näe mitään enkä jälkeenpäin muista tapahtuneesta paljoa. Saatan olla osin kyborgi O.o

4. Tunnustaudun nörtiksi. Sci-Fi on fantasian ohessa ihan ykkösviihdettä ja tykkään lähes kaikista Marvelin sankareista vaikkakin sarjiksista paras on Spawn. Luen kuitenkin mieluiten faktaa ja aihepiireistä siistein on hiukkasfysiikka - vaikka en mä oikeasti siitä paljoa ymmärräkään.

5. Mä haluaisin tykätä omasta hiusväristäni, mutta se on auttamattoman tylsä mun mieleeni. Viihdyn parhaiten mustassa, pinkissä tai ultrablondissa kuontalossa, mutta välillä pitää antaa hiustenkin levätä ja käyttää jotain naturellimpaa. Ruskeaa mulla ei ole ollut koskaan - eikä tule.

6. Mä olen ollut bläkkäri, gootti, punkkari ja kaikkea siltä väliltä ja musta onkin mun ykkösvärini. Vaikka nykyään oonkin vaan verkkaristi, niin eniten tykkään katsella synkistelevien tyyppien tyylejä. Cybergootit on cool, vaikkei musta enää ole itselleni kovin huisia tyyliä rakentamaan :)

7. Mä olen hidas. Siis aika lailla kaikessa. Mä syön hitaasti, ajattelen hitaasti (tiedättehän sen tunteen kun seuraavana päivänä hogaa jonkun nasevan jutun edellispäivän keskusteluun - that's me all the time), valmistaudun asioihin huolella ennen kuin teen. Mut sit mä kävelen tosi nopeesti O.o

8. Mä olen parin viime vuoden aikana kasvanut henkisesti tosi paljon ja matka vaan jatkuu. Ennen olin sitä mieltä että ajatusten ja/tai tapojen ja/tai tunteiden analysoiminen oli turhinta huttua ikinä. Nyt tykkään miettiä muitakin juttuja kuin hiukkasten spinejä.

9. Äitinä mä oon melkoisen rentoa sorttia. Mä en panikoi lasten flunssista tai kolhuista - parkouria kokeiltaessa voi välillä poski olla ruvella. Meillä ei saada slaagia jos ruoka-aika siirtyy tai jää välistä - välillä syödään iltaruoka vasta kahdeksalta ja iltapala jo viideltä. On meillä silti säännöt vaikka monissa jutuissa onkin joustamisen varaa.

10. Mä olen joissain asioissa aika vanhanaikainen ja siveyden sipuli. Esimerkiks rap-videoiden naiskuva on musta aivan pöyristyttävän kaamea samoin kuin seksin ymppääminen joka paikkaan ei sovi mun maailmankuvaani. Ja ei, mä en ole uskossa ^_^

11. Mua vaivaa kielioppinatsius. En mä hermoo tavallisten ihmisten tavallisista kirjotuksista, enkä mä tiedä pilkkusäntöjä aina itsekään, mutta yks suurimmista toiveistani ois että toimittajat osais kirjottaa oikein :P

Ihanaa kun talvi tuli tännekin :)
Sitten vastaamaan Tiinan antamiin kysymyksiin. Jei! :

1. Suosikki liikuntamuotosi ja miksi?
Ehdottomasti tykkään eniten kuntosalista. Jotenkin siinä on helpompi haastaa itsensä kuin muissa mun harrastamissa lajeissa. Ehkä jos ja kun joskus opin juoksemaan niin opin tykkäämäänkin siitä. Mut tällä hetkellä kaikki aerobinen tuntuu hankalalta enkä niihin viitsi panostaa ennen kuin painotavoite on täynnä. Lisäks kuntosali on ainoa jossa oon koskaan huomannu selvää kehitystä.
 
2. Minkä asian tekisit elämässäsi toisin jos voisit?
Totta kai olis kiva pyyhkiä omat isot mokat pois, mutta sitten mä en olis tässä ja samanlainen kuin nyt oon. En siis muuttais mitään. Varmuuden vuoksi :)
 
3. Mistä löydät motivaatiota kun et yhtään jaksaisi?
Tää on paha... Yleensä on vaan pakotettava itsensä tekemään väsystä huolimatta. Sekin auttaa (jos jaksaa) kun miettii mitä haluaa, millaisen kuvan haluaa antaa muille ja miten on ajatellut tavoitteisiin päästä - sit ei vaan ole muita mahdollisuuksia kuin toimia.
 
4. Miten hemmottelet itseäsi?
Juustolla. Leffaillalla herkkuineen. Nukkumalla pitkään. Juomalla aamukahvin täydessä hiljaisuudessa. Mitä nyt milloinkin mieleen juolahtaa, mikä sillä hetkellä tuntuu hyvältä :)
 
5. Ketä ihailet ja miksi?
Mä ihailen älykkäitä, vahvoja, tasapainoisia, luovia, positiivisia ihmisiä. Ja sellaisia maailmaa rakastavia jotka osaa nähdä hyviä asioita kaiken ikävän uutismassan seassa. Einsteinia, Gandhia, Valtaojaa, nykyinen paavikin on cool... Richard Feynmanin omaelämäkertaa oli tosi hauska lukea - siinä miehessä yhdisty äly, luovuus ja positiivinen ilkikurisuus. Pekka Hyysalo taas on esimerkki vahvasta ja positiivisesta tyypistä - ihan mahtava heppu!
 
6. Upein paikka missä olet käynyt?
Hirveen vaikee. Oon reissannu vähän ulkomailla, mikään niistä ei oo mun mielestä ollu kovin upee. Koska ensimmäisenä tuli tää paikka mieleen niin vastaan sen: iskän mökki. Siellä näin ekaa kertaa korpin ja sydän muljahti ihastuksesta :)
 
7. Lempiruokasi?
Aika outoa mutta mulla ei oikeastaan ole lempiruokaa! Mä tykkään ruoasta ja oon siitä kiinnostunut - sekä resepteistä että ravintoaineista ja niiden toiminnasta. Oon melko ennakkoluuloton ja maistan mielelläni vähän erikoisempiakin juttuja eikä mulla ole yhteenkään ruoka-aineeseen vihasuhdetta. Ainoa mistä tähän mennessä oon kieltäytynyt, on hanhenmaksa - ja sekin puhtaasti sen tuotantotapojen takia. Himotuksia mulla on aika ajoin - nyt on ollu persimonien vuoro. Juustoja rakastan, mutta nykyään syön niitä harvakseltaan.
 
8. Mitä asioita tavoittelet elämässäsi?
Tasapainoa ja onnellisuutta sekä itselle että lapsille. Voimaa, jaksamista ja kivutonta elämää. Ja ehkä joskus vanhaa mansardikattoista puutaloa :)
 
9. Syysi urheilla?
Että pysyisin kunnossa, pääsisin ehkä nivelvaivoista kokonaan eroon. Jaksaisin paremmin. Ja tietenkin kans jotta oisin kuumakroppanen rantsulla :P
 
10. Mistä olet riippuvainen?
Salmiakista.
 
11. Mitä aiot tehdä tulevana viikonloppuna?
Nyt on tää kohta tehty ja iskä kävi vakuuttamassa mut leuanvetotangon kestävyydestä - joten vetelen kai hirmuisesti leukoja kohta (ehkä saattaa mennä roikkumiseks, mutta...). Huomenna nään ystävää ja toivon mukaan saan laiteltua muutamat lisäripset :)
 
Ja tässä mietittävää haastetuille:
 
1. Kerro sun mielestä parhaat puolet jokaisessa vuodenajassa.

2. Mikä on sun lempileffa ja miksi?

3. Mistä urheilulajista et tykkää?

4. Mikä sun lapsuuden haaveammatti oli ja mitä teet nyt?

5. Mitä eläintä muistutat?

6. Minne haluaisit matkustaa?

7. Jos sinun pitäisi olla joku muu, kuka olisit?

8. Missä näet itsesi kymmenen vuoden kuluttua?

9. Lapsuudensankarisi?

10. Lempimusiikkisi?

11. Mistä pidät itsessäsi?
 
 
Ja mä haastan seuraavat tyypit; Emmi, Karkkikeiju, Kristiina, Johanna, Noora ja Marika 
 
Löysin kaupasta herkkua, ja innoissani söin sen puoliks jäisenä ^_^
 

4 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta jee! Rakastan näitä haasteita, minut saa aina haastaa! ;) Vaikka oon tän joskus syksyllä tehnyt, niin teenpä uudelleen, kun on kuitenkin uudet kysymykset! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess! Innolla ootan vastauksia :D

   Poista
  2. Hih, haastoin sut nyt jo ennen kuin oon vastannut loppuun tuossa edellisessä haasteessa! :D Se on niin paljon syvällisempi, että vie aikaa! ;) Mut hiljaa hyvä tuloo! Mut joo, blogissani on sinulle ihanan pinnallinen ja inspiroiva kuva-haaste, käyhän kurkkaamassa. :)

   Poista
  3. Ui jess, haasteet on kivoja :D

   Poista

Kommentteja? Ajatuksia? Ruusuja tai risuja? Anna tulla :D