keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Uimajumi ja joulukalenterilupaus :D

Kuva huijaa. Oli pimeempää.
Eilen oli sitten synkkä päivä... Sään puolesta. Aamusta iltaan pilkkopimeää ja välillä ripeksi vettä. Ja tuuli oli vaihteeksi niin rapsakka ettei ulkoilu oikeen houkutellut. Sen verran vaan että salille könysin ja salilta kotiin.

Vuorossa oli selkä- ja takareisitreeni. Seitsemän (vai kahdeksan???) viikkoa sitten en edes tiennyt missä kohtaa selkäliikkeiden pitäisi tuntua - oli lihakset vielä niin hukassa. Nyt treeniä on tuplaten mahtavaa tehdä, kun pystyy tunnustelemaan liikettä ja sen tuntua lihaksissa.

Ainoo mikä mua tossa treenissä jäytää, on ne mun kilomäärät yhden jalan prässissä. Siis oikeesti, vasen jalka ei suostu liikauttamaan seitsemää kiloa enempää. Enkä mä käytä edes kelkallista prässiä... Oikeessa oon saanu painoja vähän nostettua ja siinä alkupainokin oli enempi ku vasemmalla tehdessä. En tiiä, vähän sama ongelma vasemman käden ojentajien kanssa - ne ei vaan tottele. En tiiä onko ongelma jossain lihasten hermotuksessa vai missä. Mut ei auta ku sinnikkäästi jatkaa , lisätä sit edes toistoja siihen asti kunnes kiloja saa lisää. Ja onneks on se iki-ihana facebookryhmä meillä In Shapelaisilla, sieltä saa niin loistavia ohjeita ja vinkkejä (puhumattakaan tsempistä) aiheeseen ku aiheeseen... Nytkin kuulin että treeni kannattaa kokeilla alottaa siitä huonommasta puolesta. Niinpä niin, ihan järkeenkäypää! :)

Lippis on sadesäällä ihan must!

Lumimarjoja ^_^

Mulla alkaa jauheliha tulla korvista ulos, joten oon yrittäny keksiä jotain muuta tilalle protskun lähteeks. (Keksiä... Huono sana mut en muutakaan.. No, keksiny O.o ) Tonnikala on ihanaa kun sitä voi aina olla kaapissa valmiina, mutta mä en osaa käyttää sitä lämpimissä ruoissa. Tonnikalakastiketta joskus oon tehny, mutta en tiiä enkö sit osaa maustaa sitä oikein mut ei vaan maistu. Näitä miettiessäni mieleeni paukahti ihana muinainen, kultainen yhdeksänkytluku ja viikonloput ja loma-ajat kun serkun kanssa lähdettiin Tampereelle mummin luo hengaamaan. Mummi oli ihan mahtava <3 <3 <3 mutta se siitä ainakin tällä kertaa. Siellä kuitenkin iltamyöhällä ulkoa tultuamme oli pakko saada syötävää ja serkkuni opettikin tekemään helppoja ja nopeita tonnikalalämppäreitä (aika hienoa teini-ikäiseltä pojalta, opettaa reseptejä :D ) Nämä olivatkin ihan vakioevästä: Reissumiehen päälle tonnikalaa, tonnikalan päälle ananasrengas ja siihen päälle juustoa. Uuniin, ja uunin jälkeen päälle vielä oreganoa. Herrrkkua :D

Tällä kertaa tosin sävelsin vähän itse lisää pistämällä leipiin myös maustekurkkua ja sipulia ja jättämällä toisesta leivästä ananaksen pois. Närästysvaivat on niin selkärankaan juurtuneet, etten uskaltanut ottaa riskiä että ananaksen polttelun takia jäisi kumpikin herkkupala syömättä. Onneksi närästys ei kuitenkaan ollutkaan hirveän kaamea, uskallan siis seuraavalla kerralla käyttää ananasta enemmänkin :P

Vähän ois saanu nättiyttä enemmän jos ois jaksanut raastaa juuston :)

Tänään oli salivapaa päivä, joten ihan mahtavan sopiva päivä lähteä kuopuksen kanssa uimaan! Asiaa helpotti vielä se, että tällä kertaa kuopus oli saanut koulusta koko perheen uimapassin, jolla me kumpikin pääsimme uimaan ilmaiseksi. Samaa herkkua on luvassa vielä yhdeksän kertaa. Mahtavaa tsemppausta liikunnan pariin koulun puolesta!

Mä olen aiemmin kokenu uimisen lihasjumeja helpottavaksi. Uiminen (=mukelon kanssa leikkiminen ja polskiminen)on kuitenkin kevyttä liikuntaa ja vedessä on tosi hyvä venytelläkin. Nyt kuitenkin kun puolentoista tunnin polskimisen jälkeen lähdettiin hallilta, olin minä jotenkin totaalisen jumissa. En tajua mistä se tuli - olisiko siitä että loppuvaiheessa tuli kylmä? Vai olisiko pitänyt kuitenkin pitää kokonaan liikkumisesta vapaa päivä? Nyt on kyllä sellainen olo että venyttelyä ei auta unohtaa, ei tänään illalla eikä huomennakaan. Mutta hauskaa vedessä heiluminen oli silti :)

Kotimatkalla tehtiin lenkki kuopuksen koulun pihan kautta - poika halusi näyttää miten roikkuu ja keikkuu pihan tangolla, ja miten siitä voi vauhtihypätäkin. Innostuin minäkin kiipeilemään - se ei kyllä jostain syystä luonnistu enää yhtään niin näppärästi kuin kaksikymmentäviisi vuotta sitten (Ai hitsi kun noi valtavat vuosimäärät on alkanu häiritsemään lähes kaikissa asiayhteyksissä...)

Ai että kuin sulavaa liikettä. Ja yhdessä kuvassa mä muutuin mustavalkoiseksi O.o

Parasta tuossa lisälenkissä oli kuitenkin kun pirpana alkoi keksimään kuvauskohteita. Parhaita kuvia pitkään aikaan, vielä kun olisi ollut oikea kamera mukana!

Tämä oli mun kuvaidea. Jei.

Minä!

Poitsu <3
Mahtava puukäytävä :)

Siellä on joku O.o

Ja sitten tuo joulukalenterilupaus... Voimariini heitti haasteen kuvallisesta joulukalenterista ja tottakai itsekin pitää kokeilla moista! Saas nähdä mitä tulee :D Tahdon myös pistää haastetta eteenpäin, joten jos kirjoitat blogia niin miten ois? ;)
Nyt vaan toivoisin teiltä ideoita kuviin! Aiheita, juttuja, vaikka jotain abstraktiakin, ihan mitä vaan, mitä haluatte nähdä? Yritän toteuttaa toiveet parhaani mukaan. Joten antaa tulla! :D

Aijuu, linkatkaahan sit mullekin osoitetta kommentteihin jos tartutte haasteeseen! :D

Mun Famu kutoo ihania tonttu-ukkeleita ^_^ <3


4 kommenttia:

  1. Jeeee! :D Mun haaste sulle on kuvata itsesi puunoksiin sotkeutuneena Petteri Punakuonona! :D Sain ehkä inspistä tuosta kiipeilytelineestä, kukaties.. ;)

    VastaaPoista
  2. Koska rekvisiitta tähän löytyy jo kotoa, niin kissa jouluisena esim. jouluköynnökseen sotkeutuneena, tonttulakki päässä tmv..
    Sporttinen, mutta samalla jouluinen välipala.
    Joulupukki treenattuna rantakuntoon, joulun jälkeen, saa olla piirretty :)

    -JansQ

    VastaaPoista

Kommentteja? Ajatuksia? Ruusuja tai risuja? Anna tulla :D